About

 

JAZZ.brussels is een initiatief van visit.brussels en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waarmee we de jazz in Brussel wensen te promoten.

 

Onze missie

Door de onderlinge synergie en samenwerking tussen Brusselse actoren uit de jazzsector te stimuleren, wil JAZZ.brussels het jazzaanbod in de stad zichtbaarder maken, en jazzinitiatieven ondersteunen. Hiervoor ontwikkelt JAZZ.brussels verschillende communicatietools en activiteiten. Het uiteindelijke doel is om bij te dragen tot de uitstraling van Brussel en de Brusselse jazzsector in binnen- en buitenland.

 

Brussel en jazz

Brussel, de jazzhoofdstad van Europa? Oordeel zelf maar na deze kleine greep uit het enorme aanbod: het Brussels Jazz Weekend, dat jaarlijks fans uit de hele wereld aantrekt, talrijke festivals zoals het Brosella Festival, dat vlak aan het Atomium plaatsvindt, het Brussels Jazz Festival en het River Jazz Festival, Djangofolllies, een evenement dat de stijl van de bekende Belgische artiest Django Reinhardt in de verf zet, het Jazz Station, een oud station dat zijn tweede leven heeft ingezet als een jazzclub, het Muziekinstrumentenmuseum (MIM), dat de grootste collectie saxofoons ter wereld bevat. Jazz weerklinkt in talrijke clubs en zelfs in de metro of op straat tijdens de International Jazz Day, die telkens plaatsvindt op 30 maart. En Brussel is natuurlijk ook de geboortestad van Toots Thielemans. “We’ve got that thing called swing”.

Van in het prille begin had Brussel trouwens een link met jazz. De ‘minstrel shows’, de rage van de bigbands gevolgd door de opkomst van de bebop en free jazz tot de huidige stromingen, alles passeerde en passeert hier de revue. Onze muziekconservatoria vormen ondertussen al jaren een draaischijf voor jong internationaal jazztalent.

Brussel heeft wat te bieden voor iedere jazzliefhebber. Van old school dixieland tot de meest gedurfde en vrije experimenten, je hoort het hier allemaal. Bij JAZZ.brussels vind je alle informatie die je nodig hebt.

De coördinatie van JAZZ.brussels gebeurt via visit.brussels die de promotie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verzorgt met als doel het imago van de hoofdstad van 500 miljoen Europeanen uit te breiden en te versterken. In het kader hiervan speelt jazz ontegensprekelijk een hoofdrol.

 

Je bent organisator van jazzconcerten? 

Contact